Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ γιατί έβρισε τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο διαδίκτυο

(Πόσο πρωτότυπο ήταν;) Ένας 32χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, από άνδρες του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, διότι ανέβασε στο διαδίκτυο, μύνημα απειλητικό και υβριστικό για τον πρωθυπουργό και την οικογένεια του.  Πρόκειται για...



ελεγκτή της εναέριας κυκλοφορίας στον αερολιμένα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, ο οποίος οδηγήθηκε με... συνοπτικές διαδικασίες στο εδώλιο του αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

Το "έγκλημα" του 32χρονου ήταν ότι ανέβασε σε blog μήνυμα με υβριστικό και απειλητικό περιεχόμενο κατά της οικογένειας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.


Όπως είπε ο ίδιος στην απολογία του στο δικαστήριο, όπου παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για "διέγερση εγκληματικής πράξης": "ήθελα με αυτό τον τρόποι να εκφράσω την αγανάκτηση μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα προκαλούσα τέτοιο θέμα..."

Πάντως το δικαστηρίο εμφανίστηκε επιεικές, καθώς ο δράστης παραδέχθηκε κατά την απολογία του ότι το περιεχόμενο της ανάρτησης του ήταν υπερβολικό. Τελικά κρίθηκε αθώος και αφέθηκε ελεύθερος, αν και η εισαγγέλεας της έδρας πρότεινε την ενοχή του και τον συμβούλευσε αντί να γράφει παρόμοια μηνύματα στο διαδίκτυο, να βγει και να... διαδηλώσει στους δρόμους!

Ετικέτες , ,

2 σχόλια:

Τη 2 Ιουλίου 2011 στις 12:37 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Sola Krupeza είπε...

Το "μήνυμα" γράφεται με η,υ. ΚαληΝύχτα, Καλή Γυμναστική & Καλή Όρεξη:
http://www.youtube.com/watch?v=djpXmY38kRg

 
Τη 2 Ιουλίου 2011 στις 12:41 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

βγες να διαδηλώσεις για να σου φορτώσει ο μπάτσος καμιά κατηγορία της προκοπής να κάνουμε την δουλειά μας και μεις... σωστή η δικηγόρος. Στο δρόμο λοιπόν, αυτοί γράφουνε νόμους, εμείς γράφουμε ιστορία

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα